Mooi Beestje!,  Vogels,  Watervogels

In Ral en Roer

In juli heeft een van de zeldzaamste reigers besloten om zich in Berkel- en Rodenrijs te laten fotograferen en dat ging natuurlijk als een lopend vuurtje onder de vogelaars. We hebben het over de Ralreiger. En de vogelwereld is in ral uhh rep en roer.

De ralreiger is een kleine perzikkleurige reiger, met gele poten en grijze snavel (met zwarte punt). Hij heeft in zomerkleed op zijn kop lange sierveren. De onderkant van zijn vleugels zijn gewoon wit, waardoor de reiger in vliegbeeld een totaal ander uiterlijk lijkt te hebben.

Net als de bekende reigersoorten in Nederland, houdt de ralreiger van een lekker visje. Maak ook insecten als libellen gaan er goed in. Ze houden dus van begroeide sloten en plassen waar ze op de waterplanten staan en tussen het riet wachten tot er een maaltijdje voorbij komt zwemmen of vliegen. Bijzonder dat deze ralreiger het ondiepe water van Berkel- en Rodenrijs als dinerplek heeft verkozen. En ja, zo’n kans laten wij ook niet voorbij gaan om een kijkje te nemen. Waarbij wij natuurlijk ook mooie plaatjes hebben geschoten:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *