Grazers,  Landschap

Veluwe Deel 1/2 – Hei Ho, Hei Ho

Begin september zijn we een weekend naar de Veluwe geweest, waarbij we hebben mogen logeren in een luxueuze zeecontainer nabij Hoenderloo. We hebben genoten van het heerlijke weer (Indian Summer!) en de schitterende omgeving. In dit weekend hebben we immens veel gelopen en gefietst, dat ik zelfs weer zadelpijn krijg als ik er aan denk. Daarbij hebben we zo onwijs veel foto’s geschoten, dat het uitzoeken van de foto’s even op zich heeft laten wachten. Om deze reden doen we ons Veluwe verslag dan maar even in twee delen. Te beginnen met een ode aan de ongelofelijk mooie heide die in bloei stond deze periode. Hei Ho Hei Ho!

We begonnen zaterdagochtend met een vroege ochtendwandeling door het Deelerwoud. Naast alle wilde dieren, is hier ook een kudde Schotse Hooglanders uitgezet voor de begrazing. Schitterend om deze mooie runderen te bewonderen tussen de hei. Een fijnere manier van wakker worden kan ik mij niet bedenken.

Op zondag hebben wij met name wild gefotografeerd (zie hiervoor deel 2 van ons verslag). We zijn daarbij door de plaatselijke boswachter gewezen om nog even Radio Kootwijk op te zoeken voordat we weer weggaan. Dus voordat we op maandagmorgen weer huiswaarts keerde, konden we het niet laten om nog een autoritje te maken in de omgeving van Radio Kootwijk.

Het voormalig zendstation staat in beschermd natuurgebied. Het is ontwikkeld in de jaren 30 en laat een knap stukje technische ontwikkeling zien voor die tijd. De ruimte en stilte waren nodig voor de verbindingen, hierdoor kon de natuur ook zijn vrije gang gaan. Inmiddels onderhoudt staatsbosbeheer dit terrein om de flora en fauna in tact te houden. Een leuke tip om even doorheen te rijden als je in de buurt bent!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *