Vogels,  Zangvogels

Flierefluiters in ‘t riet

In het najaar is het ideaal om lekker door het riet te struinen op zoek naar alle vrolijke zangers. Het riet staat niet meer volop in bloei en met wat rustiger weer zijn de vogeltjes in het najaar wat makkelijker te zien tussen het riet.

Baardmannetjes

Met name bekend onder de vogelaars zijn de überschattige baardmannetjes. In het najaar zitten de pluimen van het riet vol zaadje en daar zijn de baardmannetjes gek op! We hebben dagen gezocht naar deze kleine drukke vogeltjes. Na maanden zoeken hebben we toch eindelijk geluk gehad!

Riet vogeltjes

Natuurlijk zijn er ook veel meer andere rietvogeltjes te vinden in het najaar. Bijvoorbeeld de cetti’s zanger. Een vogeltje die je altijd tussen het riet hoort, maar zich eigenlijk niet laat zien. En als je toch het geluk hebt dat ie zicht laat zien, dan lijkt ie enorm veel op een grote winterkoning. Gelukkig laat de mooie rietgors zich wel vaker zien.

Zin in de lente!

Nu zijn nog een hoop riet vogeltjes op dit moment op een warme overwinterplek. De blauwborst, rietzanger en roodborsttapuit komen in het voorjaar weer terug naar ons mooie polderlandje. Alhoewel, de roodborsttapuit overwintert tegenwoordig soms ook in Nederland. Deze foto’s hebben wij in het voorjaar van 2021 genomen en we kunnen niet wachten om het komende voorjaar weer naar op zoek te gaan naar onze vriendjes tussen het riet.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *